Jehněčí karé s hráškem
V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.
Autor ReceptyOnLine.cz
Doba přípravy 80 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
1,5 kg | jehněčího karé |
800 g | mraženého hrášku |
100 g | den starého bílého chleba |
6-7 lžic | olivového oleje |
2 lžíce | čerstvě nasekané petrželové nati |
2 lžíce | čerstvě nasekané majoránky |
2 lžíce | čerstvě nasekané máty |
2 lžíce | citronové šťávy |
2 lžičky | pálivé hořčice |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup
1. Starší chléb nastrouháme nahrubo, strouhanku nasypeme do misky a promícháme s nasekanou petrželovou natí a 5 lžícemi oleje, zamícháme a dochutíme pepřem a solí
2. Omyté jehněčí karé osušíme papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme pepřem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji, v troubě vyhřáté na 140 °C necháme 10 minut prohřát
3. Připravené maso vyjmeme z trouby a potřeme hořčicí, potom ho obalíme v bylinkové strouhance, opět vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut, teplotu v troubě můžeme mírně zvednout, upečené maso vyjmeme z trouby a necháme pár minut odpočinout
4. Hrášek rozemeleme nebo rozmixujeme nahrubo a dáme do hrnce, kde ho promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, nasekanou majoránkou a mátou
5. Hráškovou směs ohřejeme a za stálého míchání 4 minuty opékáme (zprudka vaříme), ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
6. Jednotlivé porce jehněčího servírujeme na podušeném hrášku.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz