Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 80 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1,5 kg jehněčího karé
800 g mraženého hrášku
100 g den starého bílého chleba
6-7 lžic olivového oleje
2 lžíce čerstvě nasekané petrželové nati
2 lžíce čerstvě nasekané majoránky
2 lžíce čerstvě nasekané máty
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky pálivé hořčice
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Starší chléb nastrouháme nahrubo, strouhanku nasypeme do misky a promícháme s nasekanou petrželovou natí a 5 lžícemi oleje, zamícháme a dochutíme pepřem a solí
2. Omyté jehněčí karé osušíme papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme pepřem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji, v troubě vyhřáté na 140 °C necháme 10 minut prohřát
3. Připravené maso vyjmeme z trouby a potřeme hořčicí, potom ho obalíme v bylinkové strouhance, opět vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut, teplotu v troubě můžeme mírně zvednout, upečené maso vyjmeme z trouby a necháme pár minut odpočinout
4. Hrášek rozemeleme nebo rozmixujeme nahrubo a dáme do hrnce, kde ho promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, nasekanou majoránkou a mátou
5. Hráškovou směs ohřejeme a za stálého míchání 4 minuty opékáme (zprudka vaříme), ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
6. Jednotlivé porce jehněčího servírujeme na podušeném hrášku.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz