Filírovaná kachní prsa
Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks (800 g) | kachní prsa s kůží |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Očištěná, pod tekoucí studenou vodou opraná kachní prsa, důkladně osušíme, kůži nakrájíme šikmo do tvaru kosočtvěrců, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev, restujeme z obou stran, ovšem bez tuku, protože nakrojená kůže pustí tuku dostatek
3. Po opečení prsa vyjmeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180-190 °C tak na 9-10 minut, pečeme dozlatova
4. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a nejlépe ihned podáváme, maso můžeme pokapat šťávou z výpeku.
Poznámka:
Filírování – Dělení na plátky, krájení. Další neznámá slova najdete v našem gastronomickém slovníku pojmů zde: Gastronomický slovník pojmů.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz