Kachna na zázvoru
Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.
Autor ReceptyOnLine.cz
Doba přípravy 140 minut
Ingredience
1 ks | kachny |
hladká mouka | |
zázvor mletý | |
česnek | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup
- Očištěnou kachnu potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí a zázvorem, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C pod pokličkou, za občasného přelévání šťávou
- Ke konci pečení kůži na prsíčkách a stehnech několikrát propícháme, aby sádlo lépe vyteklo, a sbíráme je, aby se nepřipalovalo při pečení, dopékáme bez pokličky, již šťávou nepřeléváme, aby kůrčička byla křupavá
- Měkkou kachnu vyjmeme a naporcujeme, odložíme na teplé místo
- Šťávu částečně vydusíme, lehce zaprášíme moukou, rozmícháme a necháme provařit
- Na talíře nalijeme šťávu, přidáme porce kachny, podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem a bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz