Anglická třešňovice Sherry brandy

Třešňovice připravená z višní, třešní, koňaku a krystalového cukru.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 70 minut  + doba stání a odležení

Ingredience

 

1 kg třešní
1 kg višní
250 g krystalového cukru
2 l koňaku

 

 

Postup

 

1. Omyté třešně a višně vypeckujeme, vložíme do kameninové nádoby, přidáme rozdrcené pecky, zalijeme koňakem, dobře uzavřeme a necháme 6 týdnů stát
2. Přidáme cukr svařený v malém množství vody a necháme odležet ještě asi 1 týden
3. Procedíme přes husté síto nebo lépe přes plátno
4. Slijeme do lahví a necháme odležet nejméně 3 měsíce.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz