Anglický rostbíf

Recept na pečený hovězí nízký roštěnec. Plátky upečeného rostbífu skvěle chutnají jako teplý pokrm i za studena.


Autor ReceptyOnLine.cz 

Anglický rostbíf. Doba přípravy 60 minut.

Ingredience

 

1 kg dobře odleželého nízkého roštěnce
100 g sádla
50 g másla
  mletý pepř
  vývar
  sůl

 

 

Postup

 

1. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme
2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva)
3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme
4. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené
5. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to ne velmi tenké plátky.

Doporučení:
Servírujeme-li teplé plátky rostbífu, pak je přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory. Místo zeleniny můžeme podávat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku.

Poznámka:
Pokud servírujeme rostbíf za studena, krájíme ho, až bude úplně vychladlý. Studený rostbíf může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení