Babiččin mazanec

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Rozpis na dva bochánky velikonočního mazance.

Ingredience

 

400 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g rozinek
120 g másla
50 g oloupaných mandlí
180 ml mléka
2 ks vajec
1 ks sáčku sušeného droždí
1 ks sáčku vanilkového cukru
  lupínky oloupaných mandlí na zdobení
  hladká mouka na poprášení

 

 

Postup

 

1. Jedno vejce rozšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a hodně změklým máslem
2. Přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou se sušeným droždím, vlažným mlékem a vypracujeme tužší těsto (podle potřeby do těsta zapracujeme ještě 50-100 g polohrubé mouky, aby vznikla tužší hmota)
3. Těsto poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout
4. Potom do těsta zapracujeme omyté rozinky, nadrobno nakrájené mandle a rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky, které položíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme znovu nakynout
5. Pak bochánky uprostřed nastřihneme nůžkami do křížku, potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme mandlemi, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 5 minut při vyšší teplotě (190 °C), pak ji snížíme (160 °C) a zvolna upečeme dozlatova (asi 25 minut).


Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení