Bamboo
Aperitiv, který se hodí především k čínské a thajské kuchyni.
Doba přípravy 3 minuty
Ingredience
| Rozpis na 1nápoj: | |
| (1díl – 2 cl) | |
| 1,5 dílu | šery |
| 1,5 dílu | dry vermutu |
| kapka hořké (bitters) | |
| spirálka citrónové kůry | |
| míchací sklenice | |
| koktejlová sklenice | |
| barové sítko |
Postup
1. Dobře vychlazenou míchací sklenici naplníme několika kostkami ledu
2. Nalijeme šery, vermut a kápneme hořkou, několik vteřin mícháme
3. Přecedíme do vychlazené koktejlové sklenice
4. Zdobíme spirálkou z citrónové kůry.
Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů.
Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
