Bamboo

Aperitiv, který se hodí především k čínské a thajské kuchyni.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 3 minuty

Ingredience

 

Rozpis na 1nápoj:
  (1díl – 2 cl)
1,5 dílu šery
1,5 dílu dry vermutu
  kapka hořké (bitters)
  spirálka citrónové kůry
  míchací sklenice
  koktejlová sklenice
  barové sítko

 

 

Postup

 

1. Dobře vychlazenou míchací sklenici naplníme několika kostkami ledu
2. Nalijeme šery, vermut a kápneme hořkou, několik vteřin mícháme
3. Přecedíme do vychlazené koktejlové sklenice
4. Zdobíme spirálkou z citrónové kůry.

Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů.

Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz