Biftek s tzatziky

Hovězí svíčková podávaná s řeckým salátem

 

Autor Tradičnirecepty.cz

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Bílý jogurt 1 kelímek
  • Česnek 2 stroužků
  • Hovězí svíčková 
  • Kopr 1 lžíce
  • Okurka 1 ks
  • Olej  
  • Ostatní smetanový sýr, 200 g
  • Pepř  
  • Sůl  
  • Vinný ocet 2 lžic

 

Postup

 

Biftek:

Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky tlusté cca 3 cm. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout (ne v ledničce).

Troubu zapneme na 180°C. Litinovou pánev nasucho rozpálíme a položíme na ni maso. Z každé strany opečeme 3 minuty.

Potom maso vložíme do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle toho jak moc chceme maso propečené (nechala jsem 5 minut).

Po vytažení z trouby maso překryjeme alobalem a před podáváním necháme chvíli odpočinout).

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Tzaziky:

Sýr rozmícháme a smícháme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem vmícháme do hmoty. Dáme vychladit.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení