Borůvková buchta

Ze zakysané smetany, čerstvých nebo i mražených borůvek a dalších ingrediencí upečená chutná sladká buchta.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

220 g hladké mouky
200 g čerstvých nebo i mražených borůvek
170 g cukru krupice
170 g másla
4 lžíce zakysané smetany
2 lžičky prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
3 ks vejce
  forma o velikosti 22-24 cm
  tuk na vymazání formy
  mouka na vysypání formy

 

 

Postup

 

1. Povolené máslo utřeme spolu s cukrem a vejci
2. Přidáme mouku a prášek do pečiva, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu
3. Opatrně zapracujeme borůvky, pozor, čerstvé borůvky se snadno rozmačkají! (mražené přidáme ještě zamrazené)
4. Tukem vymazanou a moukou vysypanou formu vylijeme těstem
5. Borůvkovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35-40 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení