Bramborový salát s ředkvičkami

Vychlazený bramborový salát připravený z nových brambor, červené cibule, salátové okurky a ředkviček.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g nových brambor
500-600 ml vývaru
1 svazek ředkviček
3 lžíce vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 ks salátové okurky
1 ks červené cibule
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky nebo půlkolečka
2. V hrnci rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran stejnoměrně opečeme, pak je zalijeme vroucím vývarem a uvaříme doměkka (musí zůstat pevné!), přebytečnou tekutinu slijeme
3. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a spaříme vroucí vodou
4. Okurku s ředkvičkami omyjeme, okurku nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na plátky
5. Všechnu nakrájenou zeleninu vmícháme do brambor, salát dochutíme solí a octem, uložíme do chladničky vychladit.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz