Burgundské hovězí

Kostky hovězího masa marinované, orestované a pak podušené spolu se zeleninou a žampióny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut + doba marinování

Ingredience

 

500-600 g hovězího masa (plec, roštěnec)
200 g slaniny
5 ks kuliček černého pepře
2 ks větší mrkve
0,25 l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
  hrst žampiónů
  špetka tymiánu
  špetka rozmarýnu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (velikost jako na guláš) a zalijeme marinádou připravenou z vína, koňaku, poloviny oleje, rozmarýnu, pepře, tymiánu a nakrájené mrkve, během marinování maso aspoň jednou obrátíme
2. Nejméně po 4 hodinách (maso marinujeme i déle) marinádu slijeme
3. Na zbytku oleje a třetině másla orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, ke které přihodíme marinované kostky masa
4. Orestované maso osolíme, zalijeme marinádou a dusíme, během dušení maso přeléváme marinádou
5. Dusíme cca 2,5 hodiny, pak vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme, případně zalijeme vodou a povaříme současně s očištěnými, nakrájenými žampióny.

Doporučení:
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení