Čajový punč

Dejte si něco na zahřátí

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Horký nápoj z čaje, bílého vína, citrónového a vanilkového cukrového sirupu a vodky.

Ingredience

 

Recept na 2 porce:
1 dl bílého vína
15 cl černého čaje
6 cl vodky
5 cl citrónového cukrového sirupu
1 cl vanilkového cukrového sirupu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
2 ks plátky citrónu nebo pomeranče

 

 

Postup

 

1. Do hrnce nalijeme čaj, sirupy, víno a postavíme na oheň, vše nahřejeme téměř do bodu varu (nevaříme!)
2. Přidáme šťávu z citrusových plodů a nalijeme do předem předehřátých sklenic
3. Přilijeme vodku
4. Ihned podáváme, zdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.

Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz