Ciabatta s mozzarellou, sýrem a sušenými rajčátky

Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
2 ks nejlépe čerstvé ciabatty
1 balení mozarelly
1 sklenička sušených nebo sušených a nakládaných rajčátek
1 sklenička pesta
  snítky bylinek
  olivový olej

 

 

Postup

 

1. Ciabatty přepůlíme, rozrkojíme a z vnitřní strany potřeme pestem
2. Na pesto poklademe plátky mozarelly a sušená, nebo sušená a naložená, důkladně okapaná rajčátka
3. Obložené ciabatty pokapeme olivovým olejem a v troubě rozehřáté na 220 °C je zapečeme dozlatova
4. Ještě teplé pečivo ihned podáváme ozdobené snítky bylinek.

Doporučení:
Existuje mnoho variací tohoto receptu, například sušená rajčátka můžeme nahradit čerstvými rajčaty, ciabattu můžeme dále ozdobit olivami ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz