Čokoládové trojhranky

Tvarohový dezert s čokoládou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy více než 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice  
  • Cukr moučka  
  • Čokoláda na vaření 
  • Kakao  
  • Máslo  
  • Mléko  
  • Mouka polohrubá  
  • Olej  
  • Prášek do pečiva  
  • Pudinkový prášek  
  • Smetana  
  • Tvaroh  
  • Vejce

 

Postup

 

Pracovní postup

 

Korpus:

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku, oleje, 2 lžíce kakaa

 

Krém:

2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru

 

Čokoládová poleva:

2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

 

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.

Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.

Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi.

Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.

Mezitím si připravíme krém. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz