Čokoládové trojhranky

Tvarohový dezert s čokoládou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy více než 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice  
  • Cukr moučka  
  • Čokoláda na vaření 
  • Kakao  
  • Máslo  
  • Mléko  
  • Mouka polohrubá  
  • Olej  
  • Prášek do pečiva  
  • Pudinkový prášek  
  • Smetana  
  • Tvaroh  
  • Vejce

 

Postup

 

Pracovní postup

 

Korpus:

2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku, oleje, 2 lžíce kakaa

 

Krém:

2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru

 

Čokoládová poleva:

2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

 

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.

Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.

Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi.

Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.

Mezitím si připravíme krém. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení