Dezert pavlova

Slavný dezert z Austrálie, který připomíná baletní sukénku věhlasné ruské baleríny, po níž se jmenuje a byl pro ni kdysi přichystán na uvítanou. Recept z australské epizody pořadu "Prostřeno".

 

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

600 ml smetany na šlehání
270 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžičky škrobu
1 lžička octa
6 ks vaječných bílků
  máslo na pomaštění
  ovoce na ozdobení: banán, borůvky, maliny, jahody ...

 

 

Postup

 

1. Plochý talíř vyložíme papírem na pečení, potřeme ho máslem a posypeme škrobem
2. Vaječné bílky vyšleháme pomocí mixéru do ztuhnutí, postupně do šlehačky zašleháme moučkový cukr, šleháme, dokud se nerozpustí
3. Nakonec do hmoty vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt, přendáme na připravený talíř, vznikne nám velká hrouda
4. V troubě vyhřáté na 120 °C ji pečeme 90 minut, troubu vypneme, dvířka pootevřeme a necháme pomalu vychladnout (dezert popraská a mírně se propadne, což je v pořádku!)
5. Vychladlý povrch hojně poklademe ušlehanou smetanou a ozdobíme pokrájeným ovocem.

Doporučení:
Ovoce vybíráme podle sezony, měly by se střídat kyselé chutě s neutrálními. Například banán má neutrální chuť.

Poznámka:
Bílky při šlehání by měli mít pokojovou teplotu, stejně tak ostatní ingredience. Dezert Pavlova se také připravuje ve formě malých pusinek, které se pak vyskládají do pyramidy a proloží šlehačkou.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení