Domácí housky

Pletené slané housky upečené dozlatova, posypané solí a kmínem nebo mákem či sezamem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 40 minut + doba kynutí

Ingredience

 

500 g polohrubé mouky
60 g sádla
20 g droždí
1/4 l mléka
1 lžička cukru
2 ks žloutky
1 ks vejce
  sůl
  mák nebo sůl
  kmín (sezam)
  ztužený tuk na plech

 

 

Postup

 

1. Mouku prosejeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky
2. Kvásek necháme na teplém místě vzejít
3. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto
4. Necháme vykynout
5. Těsto rozdělíme asi na 30 stejných dílků a každý dílek na ti stejně velké kousky
6. Z každého kousku vyválíme pramínek a vždy ze tří spleteme houstičku
7. Klademe je na pomaštěný plech, necháme vykynout, potom je pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a mákem nebo solí a kmínem, případně sezamem
8. Upečeme, při teplotě kolem 170 °C, dozlatova

 

Další recepty najdete na http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení