Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečené dozlatova, servírované přelité vanilkovým krémem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut včetně kynutí

Ingredience

 

500 g hladké mouky
25 g droždí
300 ml mléka
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce oleje
1 ks vejce
  špetka citronové kůry
  špetka soli
  tuk na vymazání pekáčku
  mouka na pomoučení válu
  Na krém:
800 ml mléka
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
4 ks žloutků
1 ks sáčku vanilkového pudinkového prášku

 

 

Postup

 

1. Z rozdrobeného droždí, trochy hladké mouky, krupicového cukru a vlažného mléka připravíme hustý kvásek, který necháme vykynout
2. Do mísy dámě zbylou prosátou mouku, vmícháme krupicový cukr, vlažné mléko, rozklepnuté vejce, vzešlý kvásek, citronovou kůru, olej, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále stejnoměrné válečky o průměru asi 2 cm, které naskládáme vedle sebe do tukem vymazaného pekáčku a pak válečky příčně překrájíme na dílky asi 2,5 cm velké
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Připravíme si krém: v části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do zbylého horkého oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do zoustnutí
6. Buchtičky podáváme přelité teplým krémem.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení