Dvanáctihodinová kachna

Kachna pozvolna pečená 12 hodin dokřupava, ke konci pečení potíraná medem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 235 minut

Ingredience

 

2 kg kachna
500 ml mléka
3 lžičky kmínu
3 lžíce medu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachnu opláchneme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u krku i biskupa, hodně ji ze všech stran osolíme, sůl vetřeme i do dutiny břišní, vložíme do pekáčku a okmínujeme
2. Pak podlijeme mlékem, aby byla jemnější, zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 90 °C a pečeme 7 hodin
3. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a stále přikryté pečeme dalších 5 hodin, tuk neodebíráme
4. Na poslední hodinu kachnu odkryjeme, kachnu potíráme medem smíchaným s částí výpeku a podle potřeby zvýšíme teplotu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení