Filírovaná kachní prsa

Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky.

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks (800 g) kachní prsa s kůží
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěná, pod tekoucí studenou vodou opraná kachní prsa, důkladně osušíme, kůži nakrájíme šikmo do tvaru kosočtvěrců, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev, restujeme z obou stran, ovšem bez tuku, protože nakrojená kůže pustí tuku dostatek
3. Po opečení prsa vyjmeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180-190 °C tak na 9-10 minut, pečeme dozlatova
4. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a nejlépe ihned podáváme, maso můžeme pokapat šťávou z výpeku.

Poznámka:

 

Filírování – Dělení na plátky, krájení. Další neznámá slova najdete v našem gastronomickém slovníku pojmů zde: Gastronomický slovník pojmů.

 

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení