Hruškový pohár

V dezertních pohárech servírovaná zmrzlina s hruškami, přelitá čokoládovou omáčkou, ozdobená šlehačkou a hoblinkami čokolády.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Hruškový pohár se zmrzlinou. Doba přípravy 20 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
425 ml hruškového kompotu
100 g smetany ke šlehání
75 g jemné hořké čokolády
15 g solamylu (škrobové moučky)
0,5 l mléka
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce cukru
1 lžička kakaa
8 ks kopečků vanilkové zmrzliny
  špetka soli

 

 

Postup

 

1. Hrušky dáme na síto okapat
2. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
3. Rozmícháme dohladka 3 až 4 lžíce mléka se solamylem, zbylé mléko vmícháme do čokolády, přidáme kakao, cukr, vanilkový cukr a špetku soli, za stálého míchání zahřejeme, vmícháme solamyl a omáčku na velmi malém plameni přibližně půl minuty povaříme
4. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou
5. Do 4 dezertních pohárů rozdělíme půlky hrušek a porce zmrzliny, přelijeme je horkou čokoládovou omáčkou a ozdobíme kopečky šlehačky, které ještě posypeme hoblinkami ze zbytků jemné hořké čokolády
6. Dezert ihned podáváme.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení