Hruškový pohár

V dezertních pohárech servírovaná zmrzlina s hruškami, přelitá čokoládovou omáčkou, ozdobená šlehačkou a hoblinkami čokolády.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Hruškový pohár se zmrzlinou. Doba přípravy 20 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
425 ml hruškového kompotu
100 g smetany ke šlehání
75 g jemné hořké čokolády
15 g solamylu (škrobové moučky)
0,5 l mléka
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce cukru
1 lžička kakaa
8 ks kopečků vanilkové zmrzliny
  špetka soli

 

 

Postup

 

1. Hrušky dáme na síto okapat
2. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
3. Rozmícháme dohladka 3 až 4 lžíce mléka se solamylem, zbylé mléko vmícháme do čokolády, přidáme kakao, cukr, vanilkový cukr a špetku soli, za stálého míchání zahřejeme, vmícháme solamyl a omáčku na velmi malém plameni přibližně půl minuty povaříme
4. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou
5. Do 4 dezertních pohárů rozdělíme půlky hrušek a porce zmrzliny, přelijeme je horkou čokoládovou omáčkou a ozdobíme kopečky šlehačky, které ještě posypeme hoblinkami ze zbytků jemné hořké čokolády
6. Dezert ihned podáváme.

Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz