Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Jazyk v aspiku

Chutný předkrm s uzeným jazykem a zeleninou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Bílé víno 150 ml
  • Cukr krystal 1 lžíce
  • Mrkev (vařené v osolené vodě), 80 g
  • Ocet 1 lžíce
  • Okurka kyselá, malá, 80 g
  • Sůl 1 lžička
  • Vejce uvařená natvrdo, 1 kus
  • Vepřové uzený jazyk, 300 g
  • Vývar 150 ml
  • Želatina prášková, čirá, 25 g

 

Postup

 

Ze studeného vývaru sebereme ztuhlý tuk a vmícháme do něj želatinu, kterou

necháme nabobtnat. Víno dáme vařit, přimícháme ocet, cukr, vývar s nabobtnalou

želatinou a vše pozvolna necháme rozpustit. Nakonec aspik ochutíme více než podle

vlastní chuti. Ztuhlý aspik by byl jinak nedochucený.

 

Dno vhodné formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a necháme ztuhnout takzvané

zrcadlo. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, jednotlivě je namočíme ve vlažném aspiku a

vkládáme je nejprve na dno, potom po stěnách formy. Vše necháme ztuhnout.

 

Zbytek jazyka nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a mrkev, vše smícháme

se zbylým aspikem a po částech naplníme do formy a prokládáme dílky vařených vajec.

Naplněnou formu přetáhneme fólií, zatížíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do

ledničky.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz