Jazyk v aspiku

Chutný předkrm s uzeným jazykem a zeleninou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Bílé víno 150 ml
  • Cukr krystal 1 lžíce
  • Mrkev (vařené v osolené vodě), 80 g
  • Ocet 1 lžíce
  • Okurka kyselá, malá, 80 g
  • Sůl 1 lžička
  • Vejce uvařená natvrdo, 1 kus
  • Vepřové uzený jazyk, 300 g
  • Vývar 150 ml
  • Želatina prášková, čirá, 25 g

 

Postup

 

Ze studeného vývaru sebereme ztuhlý tuk a vmícháme do něj želatinu, kterou

necháme nabobtnat. Víno dáme vařit, přimícháme ocet, cukr, vývar s nabobtnalou

želatinou a vše pozvolna necháme rozpustit. Nakonec aspik ochutíme více než podle

vlastní chuti. Ztuhlý aspik by byl jinak nedochucený.

 

Dno vhodné formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a necháme ztuhnout takzvané

zrcadlo. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, jednotlivě je namočíme ve vlažném aspiku a

vkládáme je nejprve na dno, potom po stěnách formy. Vše necháme ztuhnout.

 

Zbytek jazyka nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky a mrkev, vše smícháme

se zbylým aspikem a po částech naplníme do formy a prokládáme dílky vařených vajec.

Naplněnou formu přetáhneme fólií, zatížíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do

ledničky.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení