Jehněčí na rozmarýnu

Ochucená uvařená jehněčí kýta servírovaná přelitá omáčkou a podávaná s dušenou zeleninou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 115 minut

Ingredience

 

700 g jehněčí kýty
400 g karotky
100 ml zeleninového vývaru
3 lžíce másla
2 lžíce sekané petrželové natě
12 ks mladých cibulek
2 ks menších pórků
1 ks stroužku česneku
1 ks snítky rozmarýnu
  mletý pepř
  sůl
  Na omáčku:
200 ml jehněčího vývaru
200 ml růžového nebo bílého vína
  špetka šafránu
  škrobová moučka na zahuštění

 

 

Postup

 

1. Rozmarýnové lístky obereme a jehličky nasekáme na drobno, oloupaný česnek nasekáme a smícháme se solí
2. Maso opláchneme, osušíme, po délce mírně nakrojíme, do řezu vetřeme česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř, řez uzavřeme, maso zabalíme do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskneme k sobě
3. Pak maso dáme do horké, ne vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vaříme, potom vyjmeme z vody, odstraníme alobal i fólii a nakrájíme na plátky
4. Mrkev očistíme a blanšírujeme na 1 lžíci másla, přilijeme trochu zeleninového vývaru, pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 10 minut a pak smícháme s nasekanou petrželovou natí
5. Očištěné cibulky také opečeme na lžíci másla, přilijeme trochu vývaru a dusíme asi 8 minut, stejným způsobem připravíme i nakrájený pórek, který stačí dusit jen 5 minut
6. Jehněčí vývar a víno v hrnci zahřejeme, přidáme šafrán a zahustíme škrobovou moučkou
7. Na talíře rozdělíme jednotlivé druhy dušené zeleniny i maso, zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:
Blanšírování (blanšírovat) - Spařovat nebo předvářet.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení