Kapr na roštu

Grilovaný kapr podávaný s opékaným bramborem


Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

  • Brambory  
  • Citron  
  • Kapr  
  • Máslo  
  • Olej  
  • Sůl

 

Postup

 

Očištěné porce kapra opatrně podélně nařízneme na hřbetě a do řezů vložíme vždy po půl plátku citrónu. Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme olejem. Necháme v chladu asi půlhodiny. Po zapojení grilu dáme na nosiče topné tyče hliníkovou misku s máslem, na němž opečeme brambory. Po dosažení pracovní teploty dáme na rošt porce kapra a grilujeme asi 3 minuty, po obráceni další asi 4 minuty {dohromady asi 7 minut). Hotové porce klademe na nahřáté talíře, jako přílohu dáme opékané brambůrky sypané čerstvou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť .

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení