Krevetový špíz s cizrnovým pyré

Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
10 ks předvařených krevet
2 ks stvoly citronové šťávy
1/2 ks citrónu
1 ks stroužek česneku
1 plechovka cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 dl vývaru
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejdříve si připravíme pyré; do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu), přidáme 1dl vody nebo vývaru, 1 stroužek česneku, asi 2 lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli, vymixujeme dohladka
2. Pak si připravíme krevety; z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu, na takto připravené špízy napíchneme 10 krevet
3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme, stačí jim cca 2 minuty z každé strany, pak stáhneme z ohně
4. Hotové špízy podáváme s miskou pyré.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení