Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Krevetový špíz s cizrnovým pyré

Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
10 ks předvařených krevet
2 ks stvoly citronové šťávy
1/2 ks citrónu
1 ks stroužek česneku
1 plechovka cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 dl vývaru
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejdříve si připravíme pyré; do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu), přidáme 1dl vody nebo vývaru, 1 stroužek česneku, asi 2 lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli, vymixujeme dohladka
2. Pak si připravíme krevety; z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu, na takto připravené špízy napíchneme 10 krevet
3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme, stačí jim cca 2 minuty z každé strany, pak stáhneme z ohně
4. Hotové špízy podáváme s miskou pyré.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz