Kuře marocké mesui
Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.
Doba přípravy 90 minut
Ingredience
| 1 ks | kuřete i s droby |
| 80 g | másla |
| 0,5 l | vody |
| 1 lžíce | mleté pálivé papriky |
| 1 lžička | řeckého kmínu (lze nahradit drceným kmínem) |
| šafrán | |
| zázvor | |
| sůl |
Postup
1. Oprané kuře i vnitřnosti necháme oschnout, osolené droby vrátíme zpět do kuřete, maso posypeme zázvorem, šafránem, solí a pepřem, do hrnce dáme vodu a když začne vřít, vložíme do ní celé kuře, které pokladem kousky másla, vaříme asi 1 hodinu, během přípravy maso v hrnci občas otočíme
2. Předvařené kuře vyjmeme a necháme vychladnout, potom naporcujeme na menší kousky
3. V hrníčku rozpustíme tak 50 g másla, přidáme sladkou papriku a řecký kmín, omáčkou potřeme kousky kuřete i droby, poklademe na gril a opečeme dozlatova.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
