Kuře marocké mesui

Předvařené kuře opečené na grilu dozlatova, ochucené šafránem, pálivou paprikou, pepřem, zázvorem a řeckým kmínem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

1 ks kuřete i s droby
80 g másla
0,5 l vody
1 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžička řeckého kmínu (lze nahradit drceným kmínem)
  šafrán
  zázvor
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oprané kuře i vnitřnosti necháme oschnout, osolené droby vrátíme zpět do kuřete, maso posypeme zázvorem, šafránem, solí a pepřem, do hrnce dáme vodu a když začne vřít, vložíme do ní celé kuře, které pokladem kousky másla, vaříme asi 1 hodinu, během přípravy maso v hrnci občas otočíme
2. Předvařené kuře vyjmeme a necháme vychladnout, potom naporcujeme na menší kousky
3. V hrníčku rozpustíme tak 50 g másla, přidáme sladkou papriku a řecký kmín, omáčkou potřeme kousky kuřete i droby, poklademe na gril a opečeme dozlatova.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz