Kuře na estragonu

Bylinkami a dalšími ingrediencemi naplněné kuře, upečené dozlatova obložené vařenými brambory.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 07.12.2013 (20:41)

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 ks kuřete (asi 1,2 kg)
1 ks cibule
750 g nemoučných brambor
100 g bílého chleba
30 g másla nebo rostlinného tuku
2 kelímky sušeného estragonu nebo 1 svazek čerstvého estragonu
1 svazek petrželky
1-2 lžíce koňaku
2 lžíce plnotučné nebo i ostré hořčice
  čerstvě umletý černý pepř
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Brambory omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit
2. Uvařené brambory slijeme, necháme je okapat, vložíme je do mísy a opatrně promícháme s hořčicí
3. Umyté kuře dobře osušíme, chléb na jemno rozdrobíme
4. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky, bylinky opláchneme, osušíme potřesením a lístky otrháme, nadrobno nasekáme petrželku a polovinu estragonu
5. V pánvi rozehřejeme 20 g tuku, ve kterém necháme cibuli zesklovatět, vyjmeme ji z pánve a smícháme s rozdrobeným bílým chlebem, nasekanými bylinkami, koňakem, solí a pepřem, touto směsí pak kuře naplníme, otvor uzavřeme špejlí a ovážeme nití, stehna kuřete svážeme dohromady
6. Kuře potřeme jemně solí a pepřem, hrudí dolů je vložíme do širokého pekáče, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 60 až 70 minut (po 30 minutách kuře obrátíme)
7. V této fázi maso obložíme brambory, kuře poklademe zbylým máslem a pokrm dopečeme doměkka, občas ho přelijeme šťávou z výpeku
8. Naporcované kuře i s nádivkou a brambory na talířích posypeme lístky estragonu a servírujeme například s hlávkovým salátem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení