Malinový punč

Ovocný alkoholický nápoj

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Citronová šťáva z 1/2 citronu 
  • Cukr krupice 100 g
  • Maliny čerstvé nebo mražené, 250 g
  • Rum bílý, 100 ml
  • Voda 100+250 m

 

Postup

 

Pokud jsou čerstvé maliny, nechat je asi 10 minut povařit ve 100 ml vody. Zmražené nejprve lehce rozmrazit a dobu zkrátit asi na 3 minuty. Směs osladit (pokud jsou maliny příliš kyselé, přidat cukru o něco víse než je v rozpisu), dochutit čerstvě vymačkanou citronovou štávou, rumem a cca 2-3 hodiny nechat odstát při pokojové teplotě. Pak přilít zbylou vodu, vše znovu za stálého míchání přivést k varu a nápoj nechat chvilku povařit. Horkou směs opatrně propasírovat přes jemné sítko, a rozlít do hrnečků na punč.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení