Moravský vrabec

Recept z pokladů našich babiček.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 80 minut + 4-5 hodin odležení

Ingredience

 

600 g vepřové plece (krkovičky, popřípadě libovější bůček)
4 ks stroužky česneku
1 ks velké cibule
1 lžičku drceného kmínu
  sůl
  voda na podlití

 

 

Postup

 

1. Maso nakrájené na větší kousky vložíme do mísy, osolíme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku
2. Promíchané maso necháme 4-5 hodin odležet
3. Maso předěláme do pekáče a zprudka zapečeme 10-15 minut v předem předehřáté troubě na 200 °C
4. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a podlijeme trochou vody
5. Za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby doléváním vodou pečeme zvolna, tedy při teplotě kolem 170-180 °C,cca 1 hodinu
6. Měkké maso podáváme nejlépe s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným sladkokyselým zelím.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení