Nakládaný hermelín
Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.
Doba přípravy 30 minut + doba odležení
Ingredience
| 6 ks | menších hermelínů |
| 4 ks | snítků čerstvého rozmarýnu |
| 2-4 ks | feferonek |
| 10 ks | čerstvých bobkových listů |
| 2 lžičky | mleté sladké papriky |
| několik snítek čerstvého tymiánu | |
| palice česneku | |
| olivový olej |
Postup
1. Hermelíny podélně rozkrojíme a každou z půlek posypeme sladkou paprikou
2. Do sklenice dáme vždy půlkolečko sýru, část na drobno nasekaných feferonek, bobkový list, pár lístků tymiánu i rozmarýnu a část oloupaných, na plátky nakrájených stroužků česneku
3. Přiklopíme dalším půlkolečkem a vrstvení opakujeme podle velikosti sklenice, pak zalijeme olivovým olejem, těsně uzavřeme a necháme minimálně 2 dny uležet.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
