Novoroční punč

Horký nápoj z čaje, červeného vína a rumu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Na 8 porcí:
2 dl rumu
1/2 l červeného vína
200 g cukru
3/4 l slabého černého čaje
3 ks pomeranče
2 ks hřebíčku
1 ks celé skořice
1 ks citrónu

 

 

Postup

 

1. Do hrnce nalijeme, předem uvařený, slabý černý čaj, přidáme cukr, ze dvou pomerančů a citrónu ostrouhanou, dobře umytou kůru, skořici a hřebíček a cca 5 minut vše povaříme
2. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno a na ohni přivedeme téměř k bodu varu, pak odstavíme
3. Přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, zamícháme
4. Horký punč nalijeme do předem vyhřátých sklenic a nakonec do jednotlivých porcí podělíme rum
5. Ihned podáváme.

Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení