Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Plněné rohlíkové bulky zapékané

Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpis na 1 porce:
1 ks rohlíkové bulky
1 ks vejce
1-2 ks přepůlená cherry rajčátka
2 lžíce natrouhaného tvrdého sýra
  plátek anglické slaniny, nebo šunky či kusek jiné uzeniny
  rozpuštěné máslo nebo plátky zruhlého másla
  petrželka nebo ledový salát
  alobal

 

 

Postup

 

1. Z rohlíkové bulky opatrně seřízneme vrchní část, tolik, aby jsme ji mohli pěkně vydlabat, část vnitřku odstraníme
2. Vydlabanou část pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme částí nastrouhaného sýra, vložíme natrhanou slaninu nebo šunku
3. Pokračujeme s náplní; přidáme rajčátka, natrhané listy petrželky, vše opět zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapeme máslem
4. Nakonec vyklepneme vejce, osolíme, celou bulku přendáme na alobal, z kterého uděláme takové hnízdo (okraje srolujeme)
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak dlouho, až se vejce zatáhne, žloutek by měl zůstat mírně tekoucí, tedy asi 15-20 minut
6. Podáváme teplé, alobal odstraníme.

Doporučení:
Zkoušeli jsme bulky zapéci i v mikrovlnné troubě a výsledek byl stejně dobrý, jako housky zapečené v klasické troubě a ještě to bylo mnohem rychlejší!

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz