Rýžový pudink

Z uvařené rýže, pískového cukru, másla, mléka, kakaa a vajec vyrobený chutný pudink, uvařený v páře.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

100 g rýže
50 g másla
80 g pískového cukru
20 g naložené pomerančové kůry
20 g másla na vymazání formy
20 g strouhanky na vysypání formy
10 g kakaa (nebo 30 g strouhané čokolády)
4 ks vajec
1/3 l mléka
1/4 l láhev zavařených meruněk

 

 

Postup

 

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v mléce doměkka a necháme ji vychladnout
2. V míse utřeme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a umícháme
3. Pak vmícháme vychladlou rýži, drobně nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků
4. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
5. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao (strouhanou čokoládu) a pak teprve nalijeme do formy
6. Formu uzavřeme a pudink v páře vaříme 45 minut
7. Uvařený pudink opatrně vyklopíme, uprostřed ozdobíme zavařenými meruňkami a šťávou z nich jej polijeme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení