Rýžový pudink

Z uvařené rýže, pískového cukru, másla, mléka, kakaa a vajec vyrobený chutný pudink, uvařený v páře.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

100 g rýže
50 g másla
80 g pískového cukru
20 g naložené pomerančové kůry
20 g másla na vymazání formy
20 g strouhanky na vysypání formy
10 g kakaa (nebo 30 g strouhané čokolády)
4 ks vajec
1/3 l mléka
1/4 l láhev zavařených meruněk

 

 

Postup

 

1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v mléce doměkka a necháme ji vychladnout
2. V míse utřeme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a umícháme
3. Pak vmícháme vychladlou rýži, drobně nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků
4. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
5. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao (strouhanou čokoládu) a pak teprve nalijeme do formy
6. Formu uzavřeme a pudink v páře vaříme 45 minut
7. Uvařený pudink opatrně vyklopíme, uprostřed ozdobíme zavařenými meruňkami a šťávou z nich jej polijeme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz