Silvestrovský punč

Horký nápoj z vína a vodky nebo třešňové pálenky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Na 5 porcí:
1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
1/4 l červeného vína
1/4 l bílého vína
1/4 l vody
120 g kandovaného cukru
5 cl citrónové šťávy

 

 

Postup

 

1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jeje rozpustíme
2. Rozpuštěný cukr prolijeme přes sítko do hrnce a přilijeme obě vína, silně zahřejeme, ale navaříme
3. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu a vše nalijeme do předem vyhřátých sklenic
4. Dolijeme vodku nebo třešňovou pálenku (podělíme ji do jednotlivých sklenic) a ihned podáváme.

Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení