Uzený jazyk v aspiku

Dopředu uvařený uzený jazyk zalitý v aspiku spolu s kostičkami sterilovaných okurek a kápií.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

400 g uzeného jazyka (hovězí, vepřový)
200 g aspiku
100 g sterilované okurky bez nálevu
50 g sterilované kápie bez nálevu
 

snítky čerstvé petrželky

 

 

 

Postup

 

1. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na 4 tenké plátky, zbytek jazyka nakrájíme na menší kostky
2. Okurky nakrájené na menší kostičky smícháme s připravenými kostkami jazyka
3. Rozehřátý aspik vylijeme na stěny 4 misek nebo jiných vhodných nádob a to tak, aby na stěnách vznikla 3-4 mm silná vrstva, necháme ji ztuhnout
4. Do středu misek dáme vždy jednu snítku petrželky, kapii a zakápneme aspikem
5. Když aspik ztuhne, vložíme po plátku jazyka, na něj rozdělíme směs okurek a kostiček jazyka
6. Vše zalijeme zbylým aspikem, necháme důkladně ztuhnout
7. Jednotlivé misky s aspikem vyklopíme a můžeme servírovat.

Poznámka:
Recept na základní aspik najdete zde: Aspik na slané pokrmy.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz