Uzený jazyk v aspiku

Dopředu uvařený uzený jazyk zalitý v aspiku spolu s kostičkami sterilovaných okurek a kápií.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

400 g uzeného jazyka (hovězí, vepřový)
200 g aspiku
100 g sterilované okurky bez nálevu
50 g sterilované kápie bez nálevu
 

snítky čerstvé petrželky

 

 

 

Postup

 

1. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na 4 tenké plátky, zbytek jazyka nakrájíme na menší kostky
2. Okurky nakrájené na menší kostičky smícháme s připravenými kostkami jazyka
3. Rozehřátý aspik vylijeme na stěny 4 misek nebo jiných vhodných nádob a to tak, aby na stěnách vznikla 3-4 mm silná vrstva, necháme ji ztuhnout
4. Do středu misek dáme vždy jednu snítku petrželky, kapii a zakápneme aspikem
5. Když aspik ztuhne, vložíme po plátku jazyka, na něj rozdělíme směs okurek a kostiček jazyka
6. Vše zalijeme zbylým aspikem, necháme důkladně ztuhnout
7. Jednotlivé misky s aspikem vyklopíme a můžeme servírovat.

Poznámka:
Recept na základní aspik najdete zde: Aspik na slané pokrmy.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení