Zapečené sýrové jednohubky

Jedna z mnoha variant sýrového pohoštění

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

  • Bageta
  • Hermelín 100 g
  • Pepř bílý 
  • Rajče 1-2 
  • Salát polníček na ozdobení 
  • Sůl  
  • Tymián svazek

 

Postup

 

Bagetu a rajčata nakrájíme na plátky. Lístky tymiánu otrháme a nadrobno nasekáme. Sýr nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Bagetu obložíme plátky rajčete, osolíme, opepříme. Rajčata posypeme zhruba polovinou tymiánu, na ně rozdělíme kousky hermelínu a posypeme zbylým tymiánem. Obložené plátky bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem. Zapékáme je v předehřáté troubě při vyšší teplotě cca 3 minuty dozlatova.

Sýrové jednohubky podáváme na míse (tácku) ozdobené polníčkem.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz