Silikonové vychytávky ve vaší kuchyni

Patříte k hospodyňkám, které si rády vyzkouší novinky ve své domácnosti? Anebo jste ze skupiny "nevěřících tomášů" a raději budete používat ve Vaší kuchyni ty starší a stokrát ověřené pomůcky?

Autor Balónky.cz - centrum IBC

Pojďte se s námi podívat na silikonové formy na pečení. Nejedná se samozřejmě o žádnou novinku, která by nás okouzlila tento anebo minulý rok. Na trhu jsou silikonové výrobky již přes 10 let. Bohužel ale na základě různých testů bylo zjištěno, že v začátku distribuce obsahovaly i zdravotně závadné látky. Možná právě proto je mezi námi hodně lidí, kteří mají k tomuto materiálu pořád nedůvěru. Zkusme se tedy dnes podívat na výhody i nevýhody těchto produktů.

Zastavme se hned u zažitého pojmu - formy na pečení. Již toto označení je zavádějící. Hlavní výhodou silikonových forem je právě možnost využití ve velkém rozmezí teplot. Každý z výrobků má vlastní technickou specifikaci, ale většinou můžete formy používat v teplotách od  -40˚C - +230˚C.

PARTY-NAROZENINY.CZ - STŘÍKANÝ KOŠÍČEK

Navíc je tento materiál vhodný i do mikrovlnné trouby a formy můžete mýt v myčce. A co konkrétně tyto technické parametry umožňují? Zkusme si to shrnout:

-  použití formy na klasické pečení

-  použití formy na výrobu domácích zmrzlin - zamražení

-  použití formy na upečení domácích košíčků a jiných tvarů

   pečiva na plnění - použití formy z opačné strany

- použití formy na výrobu ledové formy - výroba čokoládových 

  košíčků

- použití silikonového válu na přípravu těsta

- použití silikonového válu jako pečícího papíru

- použití silikonového válu na výrobu cukrové dekorace

- použití silikonového válu jako šablony při měření a zdobení dortů

  (většinou jsou opatřeny rastrem tvarů dortů různých rozměru v cm)

PARTY-NAROZENINY.CZ - CUKROVÁ DEKORACE

 

Mrkněte se na úžasné video Silikonové vychytávky, v kterém jsou všechny tyto formy použití silikonových pomůcek ve Vaší kuchyni představeny.

Hledali jsme pro Vás i nevýhody těchto forem. V diskuzích jsme dohledali jako nevýhodu nepevnost materiálu. Těžká manipulace při přenesení formy například do lednice, do trouby atd. Jednoduchá rada - formu si položte na plech a naplňte. Poté přenášíte plech, nikoliv pouze formu. Takže by to mělo být bez problémů.

Někdy zákazníci bojují s vyklápěním hotových moučníků - bábovek, dortů atd. Formu je nutné nechat vychladnout. Až poté se snažímě bábovku resp. jiný moučník vyklopit. Půjde to bez problémů.

Přejeme Vám hodně zábavy při pečení Vašich dezertů :)

 

Balonky.cz

HOT LINE 777 000 019

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení