Ananasový krém

Ananasový dezert se šlehačkou

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Ananas kompot,1 plechovka, 125 g
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Cukr krupice 50 g
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Smetana ke šlehání 30% tuku, 125 ml
  • Solamyl 30 g

 

Postup

 

Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících zředěné ananasové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme do varu. Stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme rozkvedlaný solamyl, krátce povaříme, necháme vychladit, občas promícháme. Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz