Hrušky s čokoládovým krémem

Ovocný pohár s krémem a oříšky

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

  • Cukr krystal 4 lžíce
  • Hruška 4 ks
  • Kakao 4 lžíce
  • Mandle  
  • Marmeláda  
  • Máslo 2 lžíce
  • Šlehačka  
  • Vlašské ořechy

 

Postup

 

Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme jádřinec a na chvíli je dáme povařit do mírně oslazené vody.

Až trochu změknou, vyjmeme je z vody a necháme zchladnout.

Svaříme cukr se 2 lžícemi vody a mezitím smísíme kakao s máslem.

Za stálého míchání vlijeme svařený cukr do tukového základu s kakaem a vznikne čokoládový krém.

Hrušky dáme na talířek nebo poháru, jamku po jádřinci můžeme vyplnit marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou, ozdobíme šlehačkou ( můžeme i zmrzlinou ) a posypeme mandlemi nebo ořechy.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení