Andělská očka
Pečené cukroví pro diabetiky.
Ingredience
| 160 g | hladké mouky |
| 100 g | hořké dia čokolády |
| 80 g | hroznového cukru |
| 50 g | másla |
| 75 g | dia marmelády (nebo želé z červeného rybízu) |
| 1 ks | vejce |
| 1 lžička | prášku do pečiva |
| sůl | |
| nastrouhaná kůra z 1/2 pečlivě omytého pomeranče | |
| pečicí papír |
Postup
1. V míse nejprve pomocí hnětače zpracujeme mouku, prášek do pečiva, hroznový cukr, pomerančovou kůru, vejce, kousky tuku a sůl
2. Potom hmotu rukama rychle hněteme dál, až vznikne hladké těsto
3. Přikryjeme fólii a dáme na 1 hodinu uležet do chladna
4. Z těsta vytvarujeme 20 kuliček velikosti vlašského ořechu a klademe je na plech vyloženým pečicím papírem
5. Do těsta uděláme obráceným koncem vařečky malé důlky, které naplníme marmeládou (rybízovým želé)
6. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (elektrický sporák 200 °C,
plyn stupeň 3)
7. Pak očka dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout
8. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horkovodní lázni, spodní část každého očka do ní ponoříme a necháme ztuhnout.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
