Jahodová zmrzlina

Jahodový sorbet z cukru vody, citrónové šťávy a čerstvých jahod.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut + doba zamrazení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
500 g čerstvých jahod
150 g krupicového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
6 lžic vody

 

 

Postup

 

1. Cukr rozpustíme v teplé vodě
2. Vodu poté uvedeme do varu a vaříme 1 minutu
3. Jahody prolisujeme nebo rozmixujeme, promícháme s citrónovou šťávou a vychladlým cukrovým sirupem
4. Nalijeme je do kovové misky na výrobu ledu a zamrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení