Arašídová kolečka
Pečené vánoční cukroví připravené z hladké mouky, nesolených arašídů, arašídového másla, cukru, mléčné čokolády a másla.
Ingredience
| 250 g | hladké mouky |
| 200 g | nesolených arašídů |
| 200 g | másla |
| 150 g | přírodného cukru |
| 150 g | mléčné čokolády |
| 3 lžíce | arašídového másla |
| 1 lžíce | ztuženého tuku |
| špetka soli |
Postup
1. Arašídy nasekáme na jemno, mouku prosejeme a promícháme se solí
2. Máslo, 2 lžíce arašídového másla a cukr vyšleháme, přidáme mouku a polovinu nasekaných arašídů
3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit
4. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku asi 5 mm silnou a vykrajujeme kolečka, vyskládáme je na plech pokladený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut
5. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, rozmícháme s tukem a lžící arašídového másla
6. Vychladlá kolečka namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme zbylými nasekanými mandlemi.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
