Arašídová kolečka

Pečené vánoční cukroví připravené z hladké mouky, nesolených arašídů, arašídového másla, cukru, mléčné čokolády a másla.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

45 minut + 2 hodiny chlazení

Ingredience

 

250 g hladké mouky
200 g nesolených arašídů
200 g másla
150 g přírodného cukru
150 g mléčné čokolády
3 lžíce arašídového másla
1 lžíce ztuženého tuku
  špetka soli

 

 

Postup

 

1. Arašídy nasekáme na jemno, mouku prosejeme a promícháme se solí
2. Máslo, 2 lžíce arašídového másla a cukr vyšleháme, přidáme mouku a polovinu nasekaných arašídů
3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit
4. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku asi 5 mm silnou a vykrajujeme kolečka, vyskládáme je na plech pokladený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut
5. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, rozmícháme s tukem a lžící arašídového másla
6. Vychladlá kolečka namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme zbylými nasekanými mandlemi.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz