Bačovský závin

Slaný závin z bramborového těsta zapečený s uzeným sýrem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

500 g brambor
300 g klobásy
150 g hladké mouky
100 g uzeného tvrdého sýra
2 ks vejce
  mletý černý pepř
  červená mletá paprika
  mouka na vyválení těsta
  sůl

 

 

Postup

 

1. Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout
2. Vychladlé nastrouháme, přidáme hladkou mouku, sůl a jedno vejce, promícháme na hladké těsto
3. Z těsta, na pomoučeném vále, vyválíme obdélník, do středu urovnáme klobásu rozkrájenou na polovinu po délce a závin zabalíme (zavineme)
4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme v horké troubě (200 °C) dozlatova
5. Závin vyjmeme s trouby, opět ho potřeme vejcem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
6. Znovu zapečeme v troubě, až sýr na povrchu zezlátne
7. Vychladlý závin nakrájíme na řezy a podáváme.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení