Banánky s krémem a třešněmi

Kremová třešňová pochoutka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice 60 g
  • Čokoládová poleva 50 g
  • Máslo 100 g
  • Mléko 300 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Pudinkový prášek vanilkový do náplně a do krému, 1+1sáček 
  • Sůl  špetka
  • Třešně 1 kompot, 400 g
  • Tuk na pečení jaký běžně používáme, 100 g
  • Vejce
  • Voda 260 ml

 

Postup

 

V osolené, vroucí vodě rozpustíme tuk a vsypeme do ní mouku. Směs mícháme, dokud z ní nevznikne koule těsta a na dně hrnce se neobjeví bílý povlak. Těsto přendáme do mísy. Když zchladne, postupně do něj zašleháme vejce. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme z těsta na plech (vyložený pečícím papírem) banánky. Pečeme v troubě při 200° asi 20 minut. V troše nálevu z kompotu rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec do ní vmícháme třešně. Z mléka, cukru a druhého pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Když zchladne, zašleháme do něj máslo. Vychladlé banánky vodorovně prokrojíme, lžičkou na ně naneseme třešňovou náplň a s pomocí cukrářského sáčku (plničky) s řezanou trubičkou, krém. Přiklopíme a navrch přestříkáme čokoládovou polevou.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení