Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Banánky s krémem a třešněmi

Kremová třešňová pochoutka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice 60 g
  • Čokoládová poleva 50 g
  • Máslo 100 g
  • Mléko 300 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Pudinkový prášek vanilkový do náplně a do krému, 1+1sáček 
  • Sůl  špetka
  • Třešně 1 kompot, 400 g
  • Tuk na pečení jaký běžně používáme, 100 g
  • Vejce
  • Voda 260 ml

 

Postup

 

V osolené, vroucí vodě rozpustíme tuk a vsypeme do ní mouku. Směs mícháme, dokud z ní nevznikne koule těsta a na dně hrnce se neobjeví bílý povlak. Těsto přendáme do mísy. Když zchladne, postupně do něj zašleháme vejce. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme z těsta na plech (vyložený pečícím papírem) banánky. Pečeme v troubě při 200° asi 20 minut. V troše nálevu z kompotu rozmícháme pudinkový prášek. Zbylou šťávu přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a šťávu vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec do ní vmícháme třešně. Z mléka, cukru a druhého pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Když zchladne, zašleháme do něj máslo. Vychladlé banánky vodorovně prokrojíme, lžičkou na ně naneseme třešňovou náplň a s pomocí cukrářského sáčku (plničky) s řezanou trubičkou, krém. Přiklopíme a navrch přestříkáme čokoládovou polevou.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz