Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Dortík z jahod a sušenek

Jahodový dezert se smetanou a tvarohem

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Citronová šťáva nebo limetková šťáva, 80 ml
  • Cukr krupice 100 g
  • Cukr moučka 2 l
  • Čokoláda bílá a tmavá 
  • Jahody nebo jiné ovoce, 250 g
  • Máslo 90 g
  • Čokoládové máslové sušenky, 250 g
  • Smetana 250 ml
  • Tvaroh měkký, 500 g
  • Voda 50 ml
  • Želatina 1 balení

 

Postup

 

Na dortový korpus si připravte 250 g čokoládových máslových sušenek a 90 g másla.

Na náplň spotřebujete 50 ml vody, 1 sáček želatiny, 500 g měkkého tvarohu, 80 ml citronové nebo limetkové šťávy, 250 g čerstvých jahod (případně malin či jiného čerstvého ovoce), 100 g pískového cukru, 250 ml smetany na šlehání a 2 lžíce moučkového cukru. Na ozdobu 200 ml šlehačky, bílou a tmavou čokoládu a pár pěkných, zralých jahod.

 

Sušenky rozdrťte pomocí válečku a jemnou drť a smíchejte s měkkým máslem. Vnitřek dortové formy vyplňte alobalem a vypracovanou směsí a poté nechte v chladničce vychladit.

V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!). Zvlášť ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru, zašlehejte do něj větší část vlažné želatiny a pak co možná nejrychleji pevnou šlehačku (ušlehaná sladká smetana).

Zbytek želatiny rozmixujte s očištěnými jahodami (jen si pár kousků odložte na ozdobu) a zbylým cukrem. Do vychlazené sušenkové skořepiny ve formě nalijte nejprve bílou tvarohovou náplň, pak přilijte jahodovou a druhým koncem lžíce či vařečky vše zlehka promíchejte. Docílíte tak nejen na povrchu, ale i na řezu efektního červenobílého mramorování.

Povrch náplně uhlaďte a dort nechte alespoň čtyři hodiny v chladu ztuhnout. Před podáváním jej ozdobte šlehačkou dochucenou cukrem a čerstvými jahodami.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz