Barevná plněná vejce
Skvělé jednohubky vhodné na jakékoli párty i sváteční stůl.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
| Rozpis pro 4 osoby: | |
| 6 ks | vajec |
| 5 lžic | majonézy |
| 1 lžíci | paprikového protlaku |
| 1 lžičku | nálevu z okurek |
| 1 lžičku | plnotučné hořčice |
| mletý černý pepř | |
| tabasco | |
| zelenou petrželku | |
| nastrouhaný křen | |
| okurkové řezy | |
| zelené olivy | |
| řeřichu | |
| kaviár | |
| hlávkový salát | |
| plátky citrónu | |
| sůl |
Postup
1. Vejce uvaříme natvrdo (vaříme v bublající vodě aspoň 5 minut), pak je vložíme do studené vody
2. Vychladlé pečlivě oloupeme a rozpůlíme na dvě identické půlky
3. Vyjmeme žloutky, které v misce utřeme s několika lžícemi majonézy
4. Krém rozdělíme na tři díly
5. Jeden díl ochutíme hořčicí, nálevem z okurky a solí
6. Druhý díl dochutíme protlakem, tabaskem a solí
7. Do třetího dílu zamícháme nasekanou zelenou petrželku, nastrouhaný křen, pepř a sůl
8. Jednotlivé hmoty pak nastříkáme do vaječných mističek pomocí zdobícího sáčku na cukroví
9. Vejce ozdobíme plátky okurek, polovinami oliv, řeřichou a lístečky petrželky
10. Na plochou mísu rozložíme listy hlávkového salátu, naaranžujeme kaviár a tenké plátky citrónu, nakonec usadíme vejce.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz
