Basturma sušené maso

Naložená svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy - 30 minut + 63 hodin naložení, nejméně 2-3 týdny sušení

Ingredience

 

1 ks váleček pravé svíčkové
2 kelímky hrubozrnné soli
2 lžičky cukru
  gáza
  voda
  koření dle libosti, nejlépe: drcený pepř, koriandr, hřebíček ... sušený česnek

 

 

Postup

 

1. Vezmeme tenčí plát svíčkové, který potřeme cukrem a hojně zasypeme solí, necháme 5-6 hodin v klidu přikryté čistou utěrkou, pak maso přendáme do lednice, kde ho necháme ležet dalších 12 hodin na jedné straně a na 12 hodin přetočené na straně druhé
2. Uleželé maso vytáhneme z lednice, opláchneme studenou vodou sůl a lehce vysušíme gázou, nebo fénem, váleček zabalíme do čisté gázy, stáhneme pevně provázkem, zatížíme a necháme v místnosti na cca dalších 24 hodin
3. Připravíme koření; směs namícháme z oblíbeného koření, například sušeného česneku, drceného hřebíčku, pepře, chilli, korinadru ... směs koření zalijeme studenou vodou a důkladně promícháme, vznikne hustá kašička
4. Gázu z masa sundáme, maso pomažeme připravenou kořenící pastou a necháme 3 hodiny viset, až pasta zaschne, pak naneseme opět část kořenící past a opět necháme uschnout, postup opakujeme nejméně 3x
5. Nakořeněné maso nechám 2-3 týdny viset v průvanu

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení