Hovězí svíčková podle stroganova

Minutka ze špiček hovězí svíčkové.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

600 g špiček hovězí svíčkové
250 g žampiónů
200 g zakysané smetany
20 g másla
2 ks velké cibule
2 ks středně velké nakládané okurky
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
  šťáva z půlky citronu
  čerstvě mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky, okurky nasekáme na nudličky
2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji svíčkovou během 2-3 minut prudce opečeme, hotové maso vyjmeme z pánve a uložíme v teple
3. Z pánve slijeme tuk, přidáme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a vše společně podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, opečeme, přilijeme masový vývar a směs uvedeme do varu, přilijeme zakysanou smetanu a za stálého míchání omáčku vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec přidáme maso a na nudličky nakrájené okurky, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou, případně dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Doporučení:
Jestliže potřebujeme více omáčky, neodpaříme ji, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v menším množství studené vody. Hořčice se nesmí dlouho vařit, aby pokrm neztratil své jemné aroma.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení